Πληκτρολόγια μεμβράνης

Προστατεύστε τις επιφάνειές σας, με ανθεκτική μεμβράνη που κρατάει για χρόνια!

Στην εταιρεία SKOUPAS διαθέτουμε προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν αποτελεσματικά όλες τις ανάγκες επαγγελματικών χώρων σε όλη την Αττική, όσον αφορά ιδιαίτερα τα γραφικά στοιχεία που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία τους.  

Από την αρχή της λειτουργίας μας, κύρια εξειδίκευσή μας αποτελεί ο σχεδιασμός και η παραγωγή πληκτρολογίων μεμβράνης. Ουσιαστικά, αυτά τα πληκτρολόγια αποτελούνται από λεπτούς, εύκαμπτους ηλεκτρικούς διακόπτες που χρησιμοποιούνται συνήθως σε διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και πίνακες ελέγχου, όπως ταμειακές, υπολογιστές κ.ά.  

Συνίστανται από πολλαπλά στρώματα, συμπεριλαμβανομένης μιας εύκαμπτης μεμβράνης με τυπωμένα κυκλώματα, μια γραφική επικάλυψη με ενδείξεις και σύμβολα, και ένα κατώτερο επίπεδο με αυτοκόλλητο υπόστρωμα. Όταν πατάτε ένα πλήκτρο ή κουμπί στην επικάλυψη, έρχεται σε επαφή με το κύκλωμα από κάτω, ολοκληρώνοντας μια ηλεκτρική σύνδεση και καταγράφοντας την είσοδο. 

Οι διακόπτες μεμβράνης είναι γνωστοί για την αντοχή τους, την ανθεκτικότητά τους στην υγρασία και τους ρύπους και την καταλληλότητά τους για εφαρμογές που ο χώρος και το κόστος λαμβάνονται υπόψη, όπως σε πληκτρολόγια, τηλεχειριστήρια, βιομηχανικούς πίνακες ελέγχου και άλλα. 

Η συγκόλληση της μεμβράνης & η διαδικασία βήμα-βήμα

Οι κόλλες παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συναρμολόγηση και την εγκατάσταση των πληκτρολογίων μεμβράνης. Χρησιμοποιούνται για την ασφαλή προσάρτηση του συγκροτήματος διακοπτών στην επιθυμητή επιφάνεια ή το περίβλημα.  

Ακολουθεί μια επισκόπηση της διαδικασίας τοποθέτησης κολλών σε πληκτρολόγια από μεμβράνη: 

Προετοιμασία επιφάνειας

Η επιφάνεια όπου θα τοποθετηθεί ο διακόπτης μεμβράνης θα πρέπει να είναι καθαρή, στεγνή και απαλλαγμένη από βρωμιά, σκόνη ή γράσο. Αυτό εξασφαλίζει σωστή πρόσφυση και μακροχρόνια αντοχή.

Εάν είναι απαραίτητο, η επιφάνεια μπορεί να καθαριστεί χρησιμοποιώντας ισοπροπυλική αλκοόλη ή ήπιο διάλυμα απορρυπαντικού.

Επιλογή κόλλας

Η κατάλληλη κόλλα για την τοποθέτηση του διακόπτη μεμβράνης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το υλικό του υποστρώματος, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και την προβλεπόμενη διάρκεια ζωής του διακόπτη.

Οι συνήθεις τύποι συγκόλλησης που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν κόλλες ευαίσθητες στην πίεση (PSAs), καθώς και ακρυλικές κόλλες. Η κόλλα πρέπει να επιλέγεται με βάση τη συμβατότητά της με τα υλικά του διακόπτη και την επιφάνεια στην οποία θα τοποθετηθεί.

Εφαρμογή κόλλας

Η κόλλα εφαρμόζεται στο πίσω μέρος του συγκροτήματος διακόπτη-μεμβράνης, συνήθως στο διαχωριστικό στρώμα ή στο στρώμα κυκλώματος.

Αυτό γίνεται με τη χρήση αυτοματοποιημένων διαδικασιών, όπως η μεταξοτυπία ή η επίστρωση σε ρολό.

Σκλήρυνση ή ενεργοποίηση κόλλας

Ανάλογα με τον τύπο της κόλλας που χρησιμοποιείται, μπορεί να απαιτείται διαδικασία σκλήρυνσης ή ενεργοποίησης για να επιτευχθεί η πλήρης ισχύς συγκόλλησης.

Η κόλλα μπορεί να στεγνώσει από μόνη της στον αέρα, ή να πρέπει να εφαρμοστεί θερμότητα ή υπεριώδη ακτινοβολία, ή να ακολουθηθούν συγκεκριμένες οδηγίες σκλήρυνσης που παρέχονται από τον κατασκευαστή της κόλλας.

Ευθυγράμμιση και τοποθέτηση

Μόλις εφαρμοστεί η κόλλα, το συγκρότημα διακόπτη μεμβράνης ευθυγραμμίζεται προσεκτικά και τοποθετείται στην επιθυμητή επιφάνεια στερέωσης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ευθυγράμμιση των ανάγλυφων περιοχών και των κουμπιών διακόπτη με τις προβλεπόμενες θέσεις.

Συγκόλληση με κόλλα

Εφαρμόζεται σταθερή πίεση για να διασφαλιστεί η σωστή συγκόλληση μεταξύ του συγκροτήματος διακόπτη μεμβράνης και της επιφάνειας στερέωσης.

Αυτό μπορεί να γίνει με χειροκίνητη πίεση ή με τη βοήθεια κυλίνδρων ή πρεσών, ανάλογα με το μέγεθος και την πολυπλοκότητα του συγκροτήματος του διακόπτη.

Δοκιμή «ωρίμανσης» και πρόσφυσης

Μετά τη διαδικασία συγκόλλησης, συνιστάται να αφήνουμε αρκετό χρόνο για την πλήρη σκλήρυνση ή συγκόλληση της κόλλας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Μπορεί να πραγματοποιηθεί δοκιμή πρόσφυσης για να επαληθευτεί η αντοχή και η ανθεκτικότητα του δεσμού.

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες και τις συστάσεις του κατασκευαστή της κόλλας για σωστή εφαρμογή, σκλήρυνση και χειρισμό για να διασφαλίσετε τη βέλτιστη αντοχή συγκόλλησης και τη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία των τοποθετημένων διακοπτών μεμβράνης.

Λάβετε υπόψη ότι η συγκεκριμένη διαδικασία εφαρμογής κόλλας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο της κόλλας, το σχεδιασμό του διακόπτη και τις απαιτήσεις.

Για οτιδήποτε αφορά τις μεμβράνες πληκτρολογίων, εμπιστευθείτε τους ειδικούς σχεδιαστές μας στην SKOUPAS.

Εξυπηρετούμε επαγγελματίες σε όλη την Αττική.