Πινακίδες & Αυτοκόλλητα

Από προϊοντικές ετικέτες έως ένα slogan, το σχεδιάζουμε όπως το φαντάζεστε!

Στην εταιρεία SKOUPAS, στην Αττική, παρέχουμε λύσεις σχεδίασης και δημιουργίας μεμβράνης πληκτρολογίων, καθώς και αυτοκόλλητων και πινακίδων, για πάσης φύσεως χρήση, εξυπηρετώντας όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.  

Στις ηλεκτρονικές συσκευές, ιδιαίτερα, οι ετικέτες και τα αυτοκόλλητα εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς, αφού υποδεικνύουν σημαντικά δεδομένα, όπως πληροφορίες μηχανισμού, επωνυμία κατασκευαστή, στοιχεία λειτουργικότητας, καθώς και προειδοποιητικές σημάνσεις.   

Ακολουθούν ορισμένες χρήσεις και τύποι ετικετών/αυτοκόλλητων σε ηλεκτρονικές συσκευές: 

1

Ταυτοποίηση προϊόντος
Οι ετικέτες και τα αυτοκόλλητα συχνά εμφανίζουν βασικές πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρονική συσκευή, όπως ο αριθμός μοντέλου, ο σειριακός αριθμός, η ημερομηνία κατασκευής και η συμμόρφωση με βιομηχανικά πρότυπα ή κανονισμούς. Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να είναι χρήσιμες για σκοπούς εγγύησης και συντήρησης.

2

Επωνυμία & λογότυπα
Πολλές ηλεκτρονικές συσκευές διαθέτουν ετικέτες ή αυτοκόλλητα με το λογότυπο του κατασκευαστή, το εμπορικό σήμα ή το όνομα του προϊόντος. Τα στοιχεία αυτά συμβάλλουν στην αναγνώριση της μάρκας και στην προώθηση της ταυτότητας του κατασκευαστή.

3

Οδηγίες χρήσης
Οι ετικέτες μπορεί να περιλαμβάνουν οδηγίες χρήσης, συμβουλές συντήρησης ή προειδοποιήσεις ασφαλείας/επικινδυνότητας. Για παράδειγμα, μια ετικέτα μπορεί να υποδεικνύει πού να βρείτε το κουμπί λειτουργίας, πώς να φορτίσετε τη συσκευή ή να επισημαίνει τους κινδύνους για την έκθεσή της σε νερό ή ακραίες θερμοκρασίες.

4

Ρυθμιστική συμμόρφωση
Οι ηλεκτρονικές συσκευές συχνά απαιτούν ετικέτες που υποδεικνύουν τη συμμόρφωσή τους με πρότυπα ασφαλείας και κανονιστικά πρότυπα, όπως CE (Conformité Européenne) για την Ευρώπη ή FCC (Federal Communications Commission) για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτές οι ετικέτες αποδεικνύουν ότι η συσκευή πληροί συγκεκριμένες απαιτήσεις και προδιαγραφές ασφαλείας.

5

Ενεργειακή απόδοση
Ορισμένες ηλεκτρονικές συσκευές ενδέχεται να διαθέτουν ετικέτες που εμφανίζουν βαθμολογίες ενεργειακής απόδοσης ή πιστοποιήσεις, όπως Energy Star, για να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας του προϊόντος.

6

Αναγνώριση συστατικών
Στο εσωτερικό των συσκευών, ιδιαίτερα των ηλεκτρικών, οι ετικέτες ή τα αυτοκόλλητα μπορούν να βοηθήσουν στην αναγνώριση μεμονωμένων εξαρτημάτων, συνδέσμων ή θυρών, διευκολύνοντας τους τεχνικούς και τους χρήστες να εκτελέσουν συντήρηση ή να συνδέσουν περιφερειακά συστήματα/καλώδια.

7

Ετικέτες ακύρωσης εγγύησης
Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν μερικές φορές αυτοκόλλητες ετικέτες με χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι το άνοιγμα του περιβλήματος της συσκευής ακυρώνει την εγγύηση. Αυτό αποθαρρύνει τις μη εξουσιοδοτημένες επισκευές ή τροποποιήσεις.

8

Προσαρμογή
Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ετικέτες και τα αυτοκόλλητα χρησιμοποιούνται για την προσαρμογή, επιτρέποντας στους χρήστες να εξατομικεύσουν τις συσκευές τους με μοναδικά σχέδια, μοτίβα ή γραφικά.

9

Λειτουργικές ετικέτες
Ορισμένες ηλεκτρονικές συσκευές ενδέχεται να διαθέτουν ετικέτες με λειτουργικούς σκοπούς, όπως κουμπιά με ευαισθησία αφής ενσωματωμένα στην ετικέτα, ή ετικέτες που περιέχουν τσιπ NFC (Near Field Communication) για εύκολη αντιστοίχιση ή διαμόρφωση.

10

Ετικέτες ασφαλείας
Οι ετικέτες ασφαλείας, με ολογραφικά χαρακτηριστικά ή με χαρακτηριστικά αναγνώρισης παραβίασης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποτροπή της παραχάραξης ή της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στη συσκευή.