Ανάγλυφα πλήκτρα 

Διακόπτες & ετικέτες με ανάγλυφη μεμβράνη, σε ποικιλία σχεδίων & χρωμάτων.

Στην SKOUPAS παρέχουμε επαγγελματικές υπηρεσίες για επιχειρήσεις στην Αττική πανελλαδικά και στο εξωτερικό, που αναζητούν λύσεις και γραφικά στοιχεία με εγγυημένη ποιότητα και λειτουργική ικανότητα, όπως μεμβράνες πληκτρολογίων, ανάγλυφα πλήκτρα συσκευών κ.ά.  

Πιο συγκεκριμένα, ειδικευόμαστε στη σχεδίαση διακοπτών με ανάγλυφη μεμβράνη. Αυτός ο τύπος τεχνολογίας διεπαφής χρήστη-συσκευής χρησιμοποιείται συνήθως σε διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και πίνακες ελέγχου. Αποτελούνται από μια λεπτή, εύκαμπτη μεμβράνη από πολυεστέρα ή πολυανθρακικό υλικό. 

Ο διακόπτης μεμβράνης αποτελείται συνήθως από πολλά στρώματα. Το επάνω στρώμα είναι μια γραφική επικάλυψη με ανάγλυφες ή υπερυψωμένες περιοχές που αντιστοιχούν στις θέσεις ή τα κουμπιά του διακόπτη.  

Αυτή η επικάλυψη είναι συνήθως κατασκευασμένη από ανθεκτικό υλικό όπως πολυεστέρας, πολυανθρακικό ή πολυουρεθάνη, το οποίο μπορεί να αντέξει την επαναλαμβανόμενη χρήση και να αντισταθεί στη φθορά. 

Κάτω από τη γραφική επικάλυψη υπάρχει ένα διαχωριστικό στρώμα, το οποίο παρέχει διαχωρισμό μεταξύ του επάνω στρώματος και του κάτω στρώματος κυκλώματος. 

Το διαχωριστικό στρώμα είναι συνήθως κατασκευασμένο από υλικά όπως πολυεστέρας ή ακρυλικός αφρός με κόλλα. 

Το τελευταίο κατώτερο στρώμα είναι το κύκλωμα, το οποίο περιέχει αγώγιμα ίχνη, καλώδια ή σύστημα διασυνδέσεων που σχηματίζουν τις ηλεκτρικές οδούς του διακόπτη. Αυτά τα κυκλώματα τυπικά εκτυπώνονται με μεταξοτυπία με αγώγιμα μελάνια ή κατασκευάζονται με συστήματα ευκαμψίας χαλκού ή ασημιού. Το στρώμα κυκλώματος, επίσης, περιλαμβάνει σημεία επαφής ή επιθέματα που αντιστοιχούν στις ανάγλυφες περιοχές της γραφικής επικάλυψης. 

Όταν ένας χρήστης ασκεί πίεση στις ανάγλυφες περιοχές της γραφικής επικάλυψης, ή αλλιώς στα ανάγλυφα πλήκτρα, η επικάλυψη αυτή παραμορφώνεται και έρχεται σε επαφή με το υποκείμενο στρώμα κυκλώματος, ολοκληρώνοντας το ηλεκτρικό κύκλωμα και καταγράφοντας την είσοδο. Οι ανάγλυφες επιφάνειες λειτουργούν ως απτική ανάδραση, παρέχοντας μια φυσική αίσθηση στο χρήστη όταν πατάει το διακόπτη. 

Οι διακόπτες με ανάγλυφη μεμβράνη προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως:

Οι διακόπτες με ανάγλυφη μεμβράνη βρίσκουν εφαρμογές σε ποικίλους κλάδους, και κυριότερα στις βιομηχανίες που απασχολούνται σε τομείς όπως:

  • Ιατρικές συσκευές
  • Χειριστήρια αυτοκινήτων
  • Βιομηχανικός εξοπλισμός
  • Ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης κ.ά.

 

Παρέχουν μια αξιόπιστη και φιλική προς το χρήστη διεπαφή για τον έλεγχο και τη λειτουργία διαφόρων ηλεκτρονικών συσκευών.

Όπως και αν το θέλετε…

Στην SKOUPAS έχουμε πάντα τη λύση!